2024-05-27 14:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Erasmus Ofisi, ERASMUSTERN konsorsiyum projesi ortakları ile birlikte “Uluslararası Personel Hareketliliği Haftası” düzenledi.

Sümer Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe 10 farklı ülkeden 13 farklı yükseköğretim kurumunun uluslararasılaşmadan sorumlu 20 personelinin yanısıra konsorsiyum üyesi üniversitelerin Erasmus Ofisi yetkilileri katıldı.

Abdullah Gül Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Oran’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliklerin ilk gününde Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sinan Akyüz şehri ve üniversiteyi tanıtan bir sunum yaptı. İkinci günde ise katılımcılar Sergi Salonu’nda stant açarak kurumlarını öğrencilere ve diğer kurum yetkililerine tanıttı. Ayrıca rehber eşliğinde şehir turu yapıldı.

Üçüncü gün oturumlarında ise konsorsiyum ortaklarından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, AGÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü ve AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından çalıştaylar düzenledi. Çalıştayların sonrasında ise konsorsiyum üyesi Erciyes Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Etkinliğin son gününde ise Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ziyaretinin ardından geribildirim oturumu düzenlenip, sertifikalar verildi.